Wij waarderen uw bezoek

Ontvang 5% korting op uw reservering met de code 'corona-2016

Welcome and make yourself at home

 

Boutique Hotel Corona


Boutique hotel Corona is het oudste viersterrenhotel van Den Haag. Hier op het Buitenhof laten wij u graag kennis maken met de historie en de gastvrijheid van onze residentiele hofstad. Corona, gevestigd in drie zeventiende eeuwse panden, is in 2011 gerenoveerd tot een modern, elegant en sfeervol hotel. Wij bieden u eigentijds comfort in een unieke omgeving; tegenover het Binnenhof, de Tweede Kamer, het Plein en het ‘Torentje’ en midden in het bruisende centrum van Den Haag. Voor een romantisch weekend weg, een zakelijke overnachting, een belangrijke vergadering of een sfeervol en ontspannen diner; bij Corona wordt u koninklijk onthaald. 

Kamers


De 36 unieke, sfeervolle kamers zijn in te delen in vier types. Heerlijk om tot rust te komen na een drukke werkdag of te genieten van een weekendje Den Haag met uw partner. We zijn niet zo groot, en daardoor is onze service uiterst persoonlijk.

 

Historie Boutique Hotel Corona


Aan het einde van de 16e eeuw was het Buitenhof nog een ongeplaveid voorhof van het Binnenhof en woonden er voornamelijk leden van de hofhouding van het Binnenhof. Begin 18e eeuw vestigde ‘Koffiehuys Van Dalen’ zich in het middelste van de 3 pandjes, wat nu samen Hotel Corona vormt. 50 jaar later, in 1783 werd het officieel een hotel met de naam ‘De Beurs van Amsterdam’. Tussen 1818 en 1919 deden de 3 pandjes dienst als kantoorpand, winkels en zelfs als bank. Gezien de gunstige ligging, in het centrum van Den Haag, werd in 1921 toch weer voor een hotel gekozen. Een overnachting kostte destijds slechts 3,50 gulden. Na de Tweede Wereldoorlog kwam er een nieuwe directeur en kreeg het hotel de naam Corona. Als u goed kijkt, herkent u nog de 3 verschillende gevels waar het hotel uit bestaat. Corona is nu het oudste viersterren hotel in Den Haag. De begane grond heeft mooie hoge plafonds en grote kroonluchters en onder het gebouw bevinden zich nog oude gewelfde kelders waar tot op de dag van vandaag de wijnen bewaard worden. 

 

Adres

Buitenhof 39-42

2513 AH Den Haag

Nederland

Gemaakt door iForHospitality